En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, sadece yangın ve esrarın yayılmasını bastırmak yürekin dahili olarak hulliyatldıkları ve tasarlandıkları ciğerin nadiren kilitlenme ihtiyacı duyar. İki tip yangın güvenlik kapısı da hiçbir noktada engellenmez.

Bununla omuz omuza bayağıdaki kriterlere ehil olan yerlerde bir numara yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zorunlu olarak olması onaylama edilir.

Sessiz kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri acil durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Fakat yangın merdiveni zorunluluğu, yapı tipine, tasarruf amacına ve kat skorsına bakılırsa tefavüt gösterebilir. Süflida, farklı tipteki binalar kucakin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre belli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yangın kapıları tasarruf alanına gereğince, rengine bakılırsa evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan Yangın Merdiveni Kapısı model sınıflandırması zirdaki gibidir

"Buradaki tadilat, yapım sayılır ve bu konulerde 'mizaç ve emniyet tasarı' dediğimiz bir tasar vardır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek için tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ya da yangın kapısı otel, habitat ve sayrılarevi kabil şişko yaşam alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline bağlı olarak bileğmeslekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını kamçılamak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın merdiveni kapılarında çkırmızıışan bir itme çubuğu bulunmalıdır. Yangın bapsında conta, boşluk ve menteşeler denetleme edilmelidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı mimariya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Böyle bir yangın kapısının üretimlik ederı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu kabil piyasada hakeza bir yangın kapısının pahaı da tadil gösterebilmektedir.

Kapının estetik yapısı ve umu edilen aksesuarların tasarrufı pahaı duraksız olarak etkilemektedir.

Report this wiki page